Ενημερώνονται οι φοιτητές του μαθήματος ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΙΙ ότι το πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμακαι η δράση Διάλογοι, συνεχίζονται τη Δευτέρα 7 Μαΐου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο με καλεσμένο τον Κωσταντίνο Ντέλλα.Ο σκηνοθέτης της παράστασηςΑντιγόνη που θα παιχτεί στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 20 και 21 Ιουλίου 2018, πρόκειται να κάνει ένα πρακτικό και θεωρητικό εργαστήριο με θέμα Σοφοκλή, Αντιγόνη: «Ωδή στην απορία».
Πρόκειται για μία σπάνια ευκαιρία για τους φοιτητές της ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΣ, να προσεγγίσουν τρόπους, κώδικες και απόψεις πολύ σημαντικών ελλήνων σκηνοθετών μέσα από την εφαρμοσμένη έρευνα των πρακτικών εργαστηρίων. Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στο εργαστήριο, αμέσως παρακάτω, καθώς και στη συνάδελφο κυρία Χριστίνα Ζώνιου η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό των δράσεων.
Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα
Πρακτικό και θεωρητικό εργαστήριο της δράσης Διάλογοιμε τον σκηνοθέτη Κωσταντίνο Ντέλλα
Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, Βουλευτικό, Ναύπλιο, 18:00
Το πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμακαι η δράση Διάλογοι, συνεχίζονται τη Δευτέρα 7 ΜαΐουστοΒουλευτικό στο Ναύπλιο με καλεσμένο τον Κωσταντίνο Ντέλλα.
Ο σκηνοθέτης της παράστασηςΑντιγόνη που θα παιχτεί στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 20 και 21 Ιουλίου 2018, πρόκειται να κάνει ένα πρακτικό και θεωρητικό εργαστήριο με θέμα Σοφοκλή, Αντιγόνη: «Ωδή στην απορία».
Οι συζητήσεις και τα ανοιχτά εργαστήρια της δράσης Διάλογοιπραγματοποιούνται στο Βουλευτικό Ναυπλίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
26 Φεβρουαρίου – Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος (Θεσμοφοριάζουσεςτου Αριστοφάνη)
19 Μαρτίου – Κώστας Φιλίππογλου (Βάτραχοιτου Αριστοφάνη)
16 Απριλίου – Θάνος Παπακωνσταντίνου (Ηλέκτρατου Σοφοκλή)
7 Μαΐου - Κωσταντίνος Ντέλλας (Αντιγόνητου Σοφοκλή)
21 Μαΐου – Μάρθα Φριντζήλα (Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου)
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμαπραγματοποιείται με τη σύμπραξη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υποστηρίζεται από το Δήμο Ναυπλιέων και υλοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας. Οι δράσεις του προγράμματος στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.
Για το 2018, οι δράσεις στην Αργολίδα εμπνέονται από τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Πολιτεία και Πολίτης, καιπεριλαμβάνουν σειρά βιωματικών εργαστηρίων που απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και σε ενήλικες κατοίκους της Αργολίδας καθώς και σε ομάδες επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες του θεάτρου, υπό την επιστημονική επίβλεψη και σύμπραξη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καιτουΤμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τις δράσεις συντονίζουν: η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτρια και σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα Υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός στη δράση Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιάτου Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Πληροφορίες: lyceumepidaurus@greekfestival.gr
http://greekfestival.gr/gr/epidaurus_lyceum/page/paralliles-draseis-tou-lukeiou-epidaurou
Κωσταντίνος Ντέλλας
Ο Κωσταντίνος Ντέλλας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976.
Παρακολούθησε μαθήματα στο θεατρικό εργαστήρι «Μαύρη Σφαίρα» της Τότας Σακελλαρίου, ενώ φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Β. Διαμαντόπουλου.
Έχει κάνει σπουδές σε πιάνο, ούτι, παραδοσιακό τραγούδι, παραδοσιακά κρουστά και βυζαντινή μουσική.
Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Ηλέκτρα, το τελευταίο αίμα» (Φεστιβάλ Αθηνών 2015), «Ο Έλλην Βρυκόλαξ» (Μουσείο Μπενάκη, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, «I Have a dream» (Ιανός), «Ο ξεπεσμένος Δερβίσης» (Πολυχώρος Βρυσσάκι), «Ματωμένος Γάμος» ( Πολυχώρος Ράγες), «Έγκλημα στο Νίχαρ» (θέατρο Παραμυθίας), «Ο Έλλην Βρυκόλαξ Reloaded» (σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.)).
Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με το Γιάννη Καλαβριανό ως ηθοποιός στην παράσταση «Γιοι και Κόρες» (Φεστιβάλ Αθηνών, Bios).
Έχει υπάρξει δάσκαλος παραδοσιακών χορών από το 1998 και είναι μέλος της χορευτικής ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών, όπου έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις σε Ηρώδειο, Παρίσι, Κάιρο Πεκίνο, Σανγκάη και Μαρόκο.
Το 2018 θα σκηνοθετήσει την παράσταση Αντιγόνητου Σοφοκλή για το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.