Θέματα Οικονομικής Κοινωνιολογίας. Προσδιορισμός θέματος εργασίας & και άλλα θέματα
- Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 -

Η παρούσα ανακοίνωση αποστέλεται σε όλες/ους που εμφανιζονται στο Ε-class του μαθήματος. Αν δε σας αφορά σας παρακαλώ να αγνοήσετε το συγκεκριμένο μήνυμα!!

 

Αγαπητοί μου, γεια σας!

Σας γράφω σχετικά με το μάθημα «Θέματα Οικονομικής Κοινωνιολογίας»!

                Με την διακοπή των δια ζώσης μαθημάτων έχει δημιουργηθεί ένα κενό. Δεν είναι δε γνωστό πότε θα επαναληφτούν τα δια ζώσης μαθήματα. Συνεπώς θα πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις. Εξετάζονται τρόποι να μετακινηθούν τα προπτυχιακά μαθήματα στο διαδίκτυο και είμαι, όπως όλοι, σε αναμονή σχετικών ενημερώσεων και οδηγιών. Μέχρι τότε αλλά και εκ παραλλήλου υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορούμε να κάνουμε. Έτσι, στην κατεύθυνση της κάλυψης του κενού αυτού εντάσσεται το παρόν σημείωμα και οδηγίες.

                Εδώ, τώρα, ασχολούμεθα με (α) την υποβολή των περιλήψεων και (β) με τον προσδιορισμό των θεμάτων των τελικών εργασιών, με ανάληψη ενός θέματος από την καθεμία και τον καθένα σας.

                Οπότε, δείτε προσεκτικά το Περίγραμμα! Εκεί υπάρχουν ορισμένες ομάδες θεμάτων απ’ όπου μπορείτε να επιλέξετε ένα το οποίο να σας ενδιαφέρει. Η αναφερόμενη βιβλιογραφία είναι ενδεικτική. Αν τυχόν έχετε υπόψη ένα άλλο θέμα που να σας ενδιαφέρει, προσδιορίστε το και επικοινωνήστε μαζί μου για να το δούμε, να εντοπιστεί η σχετική βιβλιογραφία και να το οριστικοποιήσουμε.

                Περιλήψεις! Κρατάμε τις ημερομηνίες που έχουν προσδιοριστεί στο Περίγραμμα, για την υποβολή της περίληψης του κειμένου του Granovetter. Το συγκεκριμένο κείμενο που αφορά στο ζήτημα της κοινωνικής έδρασης των οικονομικών φαινομένων, είναι αναρτημένο στο E-Class του μαθήματος απ’ όπου μπορείτε να το κατεβάσετε και μελετήσετε. Η εκ μέρους σας υποβολή της περίληψη γίνεται σε φάκελο στο E-Class, ο οποίος είναι ήδη διαθέσιμος.

                Θέματα Εργασιών! Επίσης, διατηρούμε την καταληκτική ημερομηνία που αναφέρεται στο Περίγραμμα για τον προσδιορισμό και οριστικοποίηση του θέματος από εσάς. Πριν αποφασίσετε για ένα θέμα δείτε κατά πόσο οι σχετικές πηγές είναι διαθέσιμες ή προσβάσιμες. Αν δεν είναι, θα πρέπει ίσως να αναζητήσετε ένα άλλο θέμα. Ενημερώστε με σχετικά με ένα e-mail. Υπόψη ότι σε ορισμένες  περιπτώσεις είναι πιθανόν να μπορέσω να σας διευκολύνων αναφορικά με τις πηγή/ές που αναζητείτε. Θα πρέπει όμως πρώτα να έχετε εσείς οι ίδιοι εξαντλήσετε την αναζήτηση των πηγών.

                Όπως είπαμε στην τάξη κατά την πρώτη συνάντηση την περασμένη Δευτέρα οι εργασίες μπορεί να είναι δυο ειδών:

                Το πρώτο είδος θα είναι μία συνθετική εργασία σε συνάρτηση με ένα θέμα, για τη δημιουργία της οποίας χρησιμοποιείτε πέντε (5) κατ’ ελάχιστον πηγές (άρθρα ή/και βιβλία).

                Το άλλο (δεύτερο) είδος μπορεί είναι μία εκτεταμένη βιβλιοπαρουσίαση ενός βιβλίου συναφούς με το αντικείμενο του μαθήματος, που θα είναι 250 σελίδες κατ’ ελάχιστον – θα πείτε περιληπτικά τι λέει το βιβλίο και θα επιχειρήσετε μία αποτίμησή του.

 

Στο Ε-class τοθυ μαθήματος θα βρείτε:

-          Περίγραμμα του μαθήματος,

-          Οδηγίες συγγραφής εργασιών

-       Το άρθρο του Granovetter  

Επίσης, όσες/οι μπορούν να παρακολουθήσουν μια σύντομη ομιλία στην αγγλική (του Mark Granovetter πάνω στην ιδέα της κοινωνικής έδρασης), δείτε τον σύνδεσμο αφού όμως πρώτα έχετε διαβάσει το κείμενο του:

https://www.youtube.com/watch?v=KXGbCjzmm2M&t=3s

 

Αυτά για την ώρα και σας χαιρετώ

Σωκράτης Κονιόρδος

E-mail: sokratiskonio@gmail.com

koniords@uop.gr